Hovedpine og svimmelhed Nogle af de hyppigste,  men også nogle af de sværeste symptomer i praksis

Formål og indholdKurset styrker lægens viden om udredning og behandling af de forskellige typer af hovedpine, svimmelhed, samt de hyppigste typer af føleforstyrrelser med gennemgang af relevante undersøgelsesteknikker i almen praksis, laboratorietest,  billeddiagnostik samt behandling i almen praksis. Kurset skal styrker lægens viden om relevant visitation til speciallægekollegaer og øvrige samarbejdspartnere.Kurset tager udgangspunkt i neurologiske symptomer, som de ses hyppigt i almen praksis.Aktiv deltagelse er det gennemgående metodiske tema.Kurset er således et værkstedskursus, hvor deltagerne træner i relevant anamneseoptagelse og målrettet objektiv neurologisk undersøgelse og differentialdiagnostiske overvejelser.Undervisningen er baseret på håndplukkede cases, der præsenteres både mundtligt og som videoer, simulationstræning, fælles diskussion - og en lille smule på teoretisk undervisning.Kurset vil styrke dine færdigheder i at skelne mellem akutte tilstande og de tilstande, som kan ses an, samt mellem det, der kan håndteres i praksis, og det, der bør henvises til specialiseret neurologisk vurdering. 

KursusstedHotel Kong Arthur (NB! Nyt kursussted)Kursustidspunkt23. - 24. september 2021KursusgodkendelseKurset er godkendt til 2 dages systematisk efteruddannelse med aktivitetsnummer: 2021-0448. Der kan søges refusion på https://laeger.dk/PLO/refusionPrisKursus: Kr. 7.300. Kursusprisen omfatter kursusafgift, 2-dagskursus med dagsforplejning samt afbestillingsforsikring. Overnatning kan aftales med kursusstedet.Depositum: kr. 2.000.TilmeldingTilmeldingsfrist 20. august 2021Klik her for tilmelding

Undervisere


Speciallæge i neurologi, overlæge og klinisk lektor Helle Thagesen, Neurologisk Afdeling på Sjællands Universitets Hospital i Roskilde med hovedfunktion indenfor neuromuskulære sygdomme.Klinisk lektor og hovedkursusleder på specialeuddannelsen i neurologi. Mange års undervisningserfaring, også i relation til praktiserende læger. 
Speciallæge i neurologi, PhD og afdelingslæge Charlotte Rath, Neurologisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, Roskilde

Kursusledelse


Speciallæge i almen medicin Gitta Trier, praktiserende læge i Kgs. Lyngby, tlf. 20988508, e-mail.Også kursusleder på LUF-kurserne "Resiliens", "Den gamle patient" og "Den ældre patient". Bestyrelsesmedlem i LUF.Du er velkommen til at kontakte kursusledelsen, hvis du har spørgsmål.