Børn og unge og den svære pædiatri 

AnmeldelseKreta 2021Det er første gang jeg har været på udlandskursus med LUF, men det bliver ikke sidste gang!Kurset i ”Den svære pædiatri” var veltilrettelagt og berørte præcis de emner, som jeg synes fylder i forhold til børnene i almen praksis. Vi kom rundt om alt fra de første leveår, over funktionelle mavesmerter, til ADHD, angst og alt det indimellem.Underviserne var dygtige, engagerede og havde en helt enestående forståelse for vores hverdag i almen praksis. Det er ikke altid givet, når man møder undervisere, der har deres daglige arbejde på sygehuset. Det er også en stor fordel at underviserne kender hinanden og supplerer hinanden godt.Kurset afholdes i en lille, hyggelig by på Kretas nordkyst. Hotellet ligger i bogstavelig forstand i vandkanten, så der er mulighed for både en morgen- og en aftendukkert.Den praktiske afvikling af kurset med IT, pauser og ikke mindst kursusforplejningen var også i top. Kursusledelsen arrangerede flere fælles middage og udflugter, og de var gode til at skabe rammerne for det sociale samvær, som jo også er en stor del af at være afsted på et ugekursus. Vi fik udvekslet mange erfaringer fra hverdagen i praksis, både om store og små patienter.Jeg kan varmt anbefale kurset.Gitte Krogh Madsen

Undervisere


 
Speciallæge i børnesygdomme Louise Bechmann Zaupper, Børn og Unge, Århus Universitetshospital og Børneafdelingen, Ålborg Universitetshospital. Konsulent ved Privathospitalet Mølholm.Har arbejdet bredt med pædiatrien igennem flere år, gennem de sidste par år med fokus på gastroenterologi, hepatologi og ernæring.Lægelig ansvarlig for Spiserehabiliteringsteamet på Børn og Unge, Århus Universitetshospital, som arbejder med at håndtere spise- og ernæringsproblematikker hos oftest mindre børn, og hvor der arbejdes med de belastninger de medfører i de enkelte familier.Arbejdsområdet på Ålborg Universitetshospital er primært pædiatrisk gastroenterologi, men også problematikker som dårlig trivsel og hepatologisk. Arbejder desuden fortsat med inkontinensproblematikker og generelt med funktionelle lidelser.Interesse i kommunikation, og dens betydning for patienternes forløb.
Overlæge Jennifer Vikre-Jørgensen, Børn og Unge AUH.Arbejder indenfor sub specialerne diabetes, neonatologi og famileambulatoriet med rusmiddeleksponerede børn og i den forbindelse diagnosticering af børn og unge med alkoholskader.Aktiv i etableringen af familieambulatoriet i Region Midt i 2011. Deltaget i arbejde i Sundhedsstyrelsen i 2017/18 vedrørende revision af svangreanbefalingerne for niveau 3 og 4 gravide.Deltager i tværfagligt/tværsektorielt projekt vedr sårbare gravide og deres børn i Århus kommune.Tilknyttet Steno diabetes center Aarhus, hvor der i øjeblikket sker op kvalificering af behandlingstilbud til børn og unge med diabetes.