Anmeldelser fra kurset ACT now!

2019

ACT(Acceptance and Commitment Therapy) har virkeligt ændret noget i mig som behandler. Det giver en utrolig indsigt i, hvad der foregår i vores patienter (og os selv). Jeg har på kort tid virkeligt kunne flytte mine patienter fra kaos til forandring. Ét eksempel kunne være min patient, som blev opsagt på en meget grim måde med bl.a. bortvisning efter 25 år i stillingen, hendes partner forlod hende senere i forløbet, og de måtte sælge deres hus. Hun var til 4 samtaler med mig, først akut umiddelbart efter fyring, dernæst 3 gange, hvor hun ved 4. samtale kunne beskrive, at selvom hendes mand havde forladt hende, hun ikke havde et arbejde, og at hun nu skulle bo i sommerhuset for en tid, følte hun en ro efter vores ACT Samtaleforløb. Beskrev for mig, at selvom hendes liv havde taget en voldsom drejning, havde samtalerne givet hende overblik, til at hun kunne fokusere på det vigtigste i sit liv fremfor at gruble over alt det, der gik galt, og de ting, hun ikke var herre over. Jeg oplevede virkeligt at have gjort en stor forskelJeg deltog i ACT Now 2019, et utroligt godt kursus. Jeg var afsted med min supervisionsgruppe med både tanke på det sociale og at lære noget nyt. Vi var kort blevet introduceret for ACT af vores supervisor og har et klart indtryk af den evidens, der ligger bag ACT. Underviserne Vibeke og Jens indførte os i grundprincipperne, som ligger bag ACT, på en utrolig god og meget tilgængelig måde. Der var masser af gode eksempler fra det virkelige liv, noget vi alle kunne relatere til. Vi kunne klart mærke den kliniske tyngde, de to psykologer besidder, udover deres gode samspil. Vi blev sidst på ugen trænet i konkrete redskaber til at gennemføre ACT samtale, for mig har ACT-Matrix været virkeligt anvendeligt også til korte samtaler. På det faglige og personlige plan er der virkeligt et stort udbytte, som jeg absolut kun kan anbefale, både som overbygning på den samtaleterapikompetence man besidder, men også hvis man vil introduceres til samtaleterapi. ACT giver simpelthen så god mening i mødet med patienten og i vores øvrige kontaktflade her i livet.
John Rosenberg

2017

Mit kendskab til Aceptance and Commitment Terapy, ACT, var i forvejen næret af min mangeårige erfaring med samtaleterapi og specielt kognitiv terapi, så da jeg så opslaget om ACT-NOW internatskurusus, slog jeg til.
Jeg følte, det var tiden til at få mine kundskaber styrket og lære nye redskaber og komme lidt ud af min komfortzone. Jeg havde på forhånd læst på ACT (anbefalet men ikke et krav) og havde derfor meget store forventninger til kurset - de blev til fulde indfriet!Kurset var veltilrettelagt med 3-timers sessioner formiddag og eftermiddag med de to kompetente psykologer, der underviste, samt daglige korte fælles meditationer.
Mange deltagere havde ikke den store erfaring med ACT, men mit indtryk er, at alle kunne bruge, hvad de lærte. Selv har jeg siden hjemkomsten taget ACT i anvendelse på flere udvalgte patienter, og har rigtig gode erfaringer med at formidle principperne i ACT: Accept, Betragtende selv, Defusion, Tilstedeværelse i nuet, Dedikeret handling og Værdier.
Hvis du har samtaleterapi som en væsentlig del af din praksis, kan jeg varmt anbefale dette kursus - både til gavn for dine patienter og dig selv!Benny Ehrenreich, praktiserende læge Nørrebro København.

2016 - Kreta

Vi deltog i ACT (acceptance and commitment therapi) ugekursus efteråret 2016 .
Undervisningen blev kompetent varetaget af psykologerne Vibeke Bie Hansen og Allan Bau Petersen, hvor vi med en lethed og elegance blev introduceret til den teoretisk videnskabelig baggrund og evidens.
Undervisningen blev opdelt med en teoretisk introduktion til grundprincipperne i et behandlingsforløb illustreret gennem talrige hverdagseksempler, anvendelige metaforer og med efterfølgende praktiske øvelser, hvor vi med udgangspunkt i egne oplevelser eller patientforløb trænende delelementer i terapien, alt i en tillidsfyldt humoristisk atmosfære med støtte fra undervisernes indsigt og nærvær. Alle undervisningsseancer blev begyndt og afsluttet med mindfulness træningsøvelser.
De enkelte kerneprocesser i terapien blev gennemgået, trænet og i løbet af ugen samlet i en praktisk anvendelig model. Der blev lagt vægt på, at dette er en let anvendelig praktisk model, som egner sig til brug i almen praksis.
I vores praktiske daglige arbejde kan vi, ved hjælp af ACT, med større fleksibilitet, lethed og struktur hjælpe vores patienter i ønsket om et meningsfyldt og indholdsrigt liv og til en accept af livsvilkår og omstændigheder.
ACT now! kurset er et af de bedste og mest anvendelige kurser, jeg har deltaget i. Jeg har efterfølgende med stor glæde brugt model og grundprincipper i talrige samtaler. Det giver en lethed og smidighed i samtalen, også når det handler om vanskelige problemer.
Lars Faldborg, Odder.

2015 - Italien

Min kollega og jeg meldte os til dette første kursus i ACT, fordi vores nysgerrighed var vakt af noget, der stod i kursbeskrivelsen, nemlig: ACT tager bl.a. udgangspunkt i "Accept af lidelse fremfor flugt fra/kamp mod lidelse" i en erkendelse af, at lidelse er et grundvilkår for os alle. Ikke en tilgang til livet nogen af os praktiserede, hverken i forhold til vores patienter, familie eller os selv for den sags skyld. Vores nysgerrighed var vagt. Hvordan gør man så det?Vores håb var, at dette kursus fremadrettet kunne gøre en forskel både for vores patienter men også for os selv og vores samarbejde/kurs i klinikken.
For os begge var det ligeledes første gang, vi skulle på et ugekursus med LUF, så vi var på alle måder novicer.
Vi blev ikke skuffede. Vi fik en helt unik uge med et godt makkerpar bestående af 2 psykologer begge aktivt udøvende ACT i egne klinikker, Vibeke Bie og Allan Bau Petersen, der førte os sikkert og inspirerende, med mange kliniske og hverdagseksempler/metaforer, gennem først introduktion til selve udviklingen af denne terapiform, så introduktion til grundprincipperne, og til slut fik vi smag på udøvelse af ACT med udgangspunkt i bl.a. vores egne medbragte "problempatienter". Vi oplevede på de 5 undervisningsdage både aha, frustration, glæde, sorg, afmagt, og som dagene gik, en ny indsigt i denne terapiforms muligheder for vores daglige virke som læger, men også på det helt personlige plan.
En vigtig del af undervisningen var ligeledes en flot og sikker introduktion til mindfulness med dag-lige meditationer, som blev en rød tråd gennem alle kursusdagene. Vi tog hjem med en stor villighed og åbenhed til at prøve at bringe vores nyerhvervede viden og indsigt videre i hverdagen til gavn for vores patienter men så absolut også for os selv personligt.
Kursusledelsen, læge Leif Max Nielsen og læge Jan Skovbjerg, deltog ligeledes i undervisningen og gjorde derudover deres ypperste for, at vi alle skulle få en uforglemmelig uge i Scala, hvilket til fulde lykkedes.
Nu ca. 3 uger efter hjemkomst fra "ACT now", kan vi konstatere, at selvom vi tog afsted uden de store forudgående forudsætninger udi terapi, har dette kursus på blot 5 undervisningsdage givet os nogle let håndterbare geværgreb i tilgangen til mangeartede problematikker omkring vores patienter og ikke kun dem, vi ofte betegner som svære eller "besværlige", fordi vi ikke rigtig ved, hvordan jeg skal hjælpe dem, men også som en mere overordnet tilgang til livet generelt, også vores eget.
Eva Sophie LindSusanne Morsing FotopoulosKøbenhavn N

Kombiner smukke meditative omgivelser ved Amalfikysten, en gruppe praktiserende læger, 2 superdygtige og inspirerende psykologer, godt kursusmateriale og et dødspændende undervisningstema.
Det er ganske enkelt et anbefalelsesværdigt kursus.
ACT står for acceptance and commitment therapy og har kognitive rødder. Et lidt andet mindset, der bygger på den såkaldte hexaflexmodel med nye dynamiske redskaber. En elegant måde at arbejde med accept bl.a. ved hjælp af operationelle begreber som behandlingsmål, værdier og mindfulness som naturlige og meget brugbare strategier.
Merete Andersen